Sekalainen seurakunta kuvia elokuiselta kesälomareissulta Tshekistä ja Saksasta. Yritin valita tähän etupäässä vähän erilaisia juttuja kuin niitä "perusmaisemakuvia". Reitti kulki seuraavasti: Praha - Plzen - Nürnberg - Bamberg - Leipzig - Berliini ja kulkuneuvona etupäässä juna.

 

Metroasema, Praha.

 

Pirteitä värejä Prahasta.

 

Stromovkan puisto, Praha.

 

Tämä portti ja talo sijaitsivat hieman syrjempänä Prahan keskustasta Nuslen kaupunginosassa.

 

Plzenissä jäi kuvaaminen aika vähälle, vaikka kaupungista kovasti tykkäsinkin. Illalla mukana kulki vain pieni pokkarikamera, jolla räpsäsin tämän kuvan ihanasta vanhasta katulyhdystä ja karmeista hämähäkeistä.

 

Nürnberg ja sen kesän kuumin päivä koko Saksassa... Lähinnä olisin voinut hypätä tuohon jokeen.

 

Baijerin Bambergissa vuokrattiin fillarit, joilla kierreltiin yhden päivän ajan lähimaaseudulla, josta tämä näpsy on.

 

Samaiselta pyöräretkeltä vielä tämäkin. Baijerin katolilaisuus korostui maaseudulla: vähän väliä tien pientaretta koristivat minikokoiset pyhätöt ja tällaiset krusifiksit.

 

Deutsche Bahnin kyydissä matkalla Bambergista Leipzigiin.

 

Leipzigin upea rautatieasema, jossa vietin pari tuntia kuvaillen ja ihmetellen.

 

Leipzigia tämäkin. Keskusta oli kuin missä tahansa isossa saksalaiskaupungissa, mutta heti keskustan ulkopuolella maisemat muuttuivat varsin itäsaksalaisiksi - ja yhdistymisestä on sentään jo melkein 20 vuotta!

 

Potsdamer Platz, Berliini. Lisää kuvia Berliinistä seuraavassa päivityksessä.

 

Pieni kollaasi muutamista paikallisista kurkunkostukkeista. Alhaalla vasemmalla olevat eivät ole drinkkejä vaan Berliner Weissea, pääkaupungin nimikkokesäjuomaa. Kyseessä on hapan vehnäolut, jonka voi juoda sellaisenaan (vasemmanpuoleinen lasi) tai yleisemmän tavan mukaan makusiirapilla maustettuna (oikeanpuoleinen lasi). Makuja on kaksi, punainen vadelma ("Himbeer") ja vihreä "Waldmeister", jonka suomen kielistä vastinetta en tiedä, mutta maku on raikkaan hedelmäinen ja suorastaan herkullinen. Kaupoissa myytävissä valmiissa tölkkisekoituksissa taitaa olla vielä mustaherukka-vaihtoehto ("Johannisbeer"). Suosittelen!