Olimme parin viikon reppureissulla Englannissa elokuun alussa. Kiertelimme etupäässä maan lounaisimmassa kolkassa Cornwallissa, jota ympäröi Atlantin valtameri ja jossa sen vuoksi sataa vähän väliä. Golfvirrasta johtuen ilmasto on kuitenkin todella leuto, ja jopa palmuja kasvaa siellä täällä. Räpsin kuvia useamman muistikortin edestä, joten oli vaikea valita tähän vain muutamia otoksia. Yritin kuitenkin laittaa esille toisistaan poikkeavia kuvia, jotka kenties antaisivat jotain valokuvauksellisestikin.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1173933.jpg

Cornwallia tyypillisimmillään. Kuvassa on Polkerriksen pikkuruinen kylä, jossa tietenkin oli myös pubi. Kylään pääsi korkealla rantatöyräällä kiemurtelevaa parin kilometrin pituista polkua pitkin.


1173919.jpg

Esihistoriallinen kelttien asuinpaikka Carn Brea Redruthin kaupungin lähistöllä. Tännekin päästäkseen täytyi tarpoa polulla, joka kaiken lisäksi oli erilaisten piikkikasvien valtaama (nuo keltaiset olivat erityisen viheliäisiä). Vaiva kuitenkin kannatti, sillä korkea mäennyppylä Carn Brea oli uskomattoman kaunis ja aivan kokonaan punaisten kanervien peitossa. Ylhäältä oli myös huikeat näköalat alas laaksoihin ja Atlantille. Sarjisblogissani tässä --> http://hannav.vuodatus.net/blog/767477 merkinnässä on juttua tästä kyseisestä paikasta kohdassa "Lähikontaktia luontoemoon".


1173920.jpg

Cornwallissa liikennöivän First Great Western -junayhtiön vaunu. Kokemustemme perusteella sopivampi nimi firmalle olisi Last Worst Western. Ainoa hyvä puoli siinä oli iloisen väriset vaunut.


1173931.jpg

Tyypillisiä brittiovia Newquayn kaupungissa. Miksei meillä Suomessakin harrasteta näitä?!?


1173934.jpg

Atlantin tyrskyjen armoilla olevan Porthlevenin kaupungin värikästä rakentamista. Talon nimi oli hyvin kuvaava ja oikeaan osunut.

1173935.jpg

Samaisesta Porthlevenistä tämäkin. Kuvattu aallonmurtajalta, jolle on kielletty menemästä myskyjen aikana.


1173937.jpg

St. Ivesin kaupungin rantaa. Täällä kasvoi palmuja.


1173926.jpg

Vietimme myös muutaman päivän Lontoossa. Tämä otos on mielenkiintoisesta Natural History Museumista.